Obiective turistice din Romania Muntii Buzăului-Masivul Penteleu-Traseu Vf.Penteleu :
The Buzau Mountains - Penteleu Massif -Hiking trails-The Penteleu Peak

Trasee        Descriere     Localitati    Alpinism
Pensiune turistică, amplasată intr-o zonă pitorească, la 5 Km de Barajul Siriu si 2 Km de Cascada Pruncea.
Tel.: 0238503433 0745901449
Tulburi, albastre sau verzui, apele lacului Siriu încearcă să se pună în concordantă cu peisajele ce le înconjoară, si de fiecare dată nu poti spune că ... nu au reusit ! Marcaje turistice, trasee descrise, schita drumurilor forestiere în muntii Penteleu, Podu Calului   Pensiuni turistice -cele mai mici preturi de cazare. Intrati in direct cu proprietarii de vile, pensiuni turistice"
Vila 14 Scaune Barajul Siriu Muntii Buzăului Itinerar.ro

   Masivul Penteleu cuprins între văile Bâsca Mica si Bâsca Mare este cel mai mare masiv, având si altitudinea cea mai mare 1772 m. Localităti de acces: Gura Teghii, Siriu (urmând drumul tehnologic al barajului Ciresu - Surduc, traseu descris în continuare ).
" Falnic si luminos se ridică-n fund(al) blândul rege al atâtor înăltimi, vestitul Penteleu, cu cele mai grase păsuni, cu cele mai încântătoare si mai bogate plaiuri din tot cuprinsul Carpatilor nostri." - Alexandru Vlahută

   Am ales acest traseu fiind cel mai scurt si usor accesibil pe timp uscat cu autoturismul (prima parte), cu toate cã nu este marcat. Suntem dotati cu o hartã turisticã si o busolã, necunoscând traseul. Drumul pe care-l parcurgem cu autoturismul, pleacã de la Siriu Cabana 14 Scaune - Muchia Coceanu - Table - Gura Bâsculitei - Canton Silvic Tisa.
Intre timp acest traseu a fost marcat (marcaj crrosie (1K) ) de către Asociatia Mecanturist Galati, Pensiunea 14 Scaune Casoca în colaborare cu Jandarmeria Montană Nehoiu, printr-o actiune de voluntariat organizată în data de 13-15 iunie 2014. La 10km. de la vilã, avem prima imagine a Vârfului Penteleu. Dupa 25 km. parcursi ajungem la Cantonul Silvic Tisa.
Vedere Penteleu din masivul Podu Calului Cantonul Tisa
    In apropierea cantonului, pârâul Tisa se varsã în Bâsculita. Din acest punct începem urcusul , pe partea dreapta a pârâului Tisa, urmând drumul de tractor până la intersectia acestuia cu drumul auto forestier Tisa.(cca.10 min.) Mergem pe drumul auto forestier pâna la capãtul acestuia, (unde gãsim înscris pe o piatra hm.23).Urmãm la stânga pe un drum de tractor ce strãbate o pãdure de conifere.Traversãm douã izvoare si lãsam la stânga câteva drumuri de tractor, urmând poteca bine conturatã dea coasta ca o alee. Drumul se continuã printr-o pãdure tânãra de foiase si conifere, panta fiind la început mai accentuatã, apoi mai domoalã. Dupã o ora si un sfert am ajuns în golul alpin unde ne intersectãm cu drumul care urcã dispre Valea Cernatului. Din acest loc se vede Statia Meteo si Vârful Penteleu.
Vârful Penteleu Aproape de Vârful Penteleu     Un ultim popas la Statia Meteo unde ne refacem fortele, moment în care o parte din camarazii de drum au fortat ritmul ptr. a ajunge primii. In final, dupã 2 ore si jumãtate de urcus, ne bucurãm cu totii de minunatele peisaje în care distingem masivele Podu Calului si Siriu, iar in fundal Ciucasul, Muntii Vrancei cu Vârful Goru si Lãcãuti  Satia Meteo - Vârful Penteleu

Link-uri trasee din Muntii Buzăului
Pensiunea 14 Scaune-Valea Neagră-Lacul Vulturilor (Muntii Siriu) descriere traseu
Pensiunea 14 Scaune-Cascada Pruncea -Intre Casoci- Golul Tehărăului (Muntii Podu Calului} descriere traseu
Harta drumurilor forestiere,trasee montane în muntii Podu Calului-Penteleu harta
Copyright © 2002- Itinerar.ro - Toate drepturile rezervate - Obiective turistice din Romania sus (1K)Sus