Obiective turistice din Romania vă prezintă din grupa Carpatii de Curbură :


Alpinism        Descriere     Localitati    Trasee
Pensiune agroturistică, amplasată intr-o zonă pitorească, la 5 Km de Barajul Siriu si 2 Km de Cascada Pruncea.
Tel.: 0238520620 0745901449
  Pensiuni turistice
Cele mai mici preturi de cazare. Intrati in direct cu proprietarii de vile, pensiuni agroturistice"
Barajul Siriu - înăltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit din roca, steril si miez din argila, acesta a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 km. Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha., fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pamînt, care antreneza spre suprafata nămol si apă.
Vila 14 Scaune Itinerar.ro Barajul Siriu Vulcanii Noroiosi

Alpinism

Constructia de drumuri în zona Siriului a impus dinamitarea pe portiuni în munte lăsând în urmă pereti de stâncă înalti care stârnesc admiratia turistilor. Un loc aparte în care natura a fost singurul maestru este în satul Muscelusa în punctul numit Grohotis, pe valea pârâului Muscelusa cu acces pe ulita satului si potecă (30-45 minute de la drumul national). Oferă panoramă largă (260 grade) cu Valea Buzaului până spre Nehoiu.

Roca este suficient de dură oferă posibilitati de cătărare cu echipament de alpinism. Vârful este accesibil si prin spatele stâncii pe potecă turistilor fără echipament adecvat. Stânca este expusă 3/4 din zi la soare, are cca. 80 m. cu perete aproape vertical, permite coborârea în rapel cu asigurare în vârf. La baza stâncii este un platou unde se poate face camparea. Nu sunt trasee omologate.
Director web, revista presei, anunturi gratuite, articole, forum

Copyright © 2002- - Toate drepturile rezervate - Obiective turistice din Romania     Termeni legali sus (1K) Sus