Obiective turistice din Romania Siriu - Obiective turistice din Romania - Barajul Siriu -- Romania - The Siriu Dam
Vedere Lac Siriu
     Situată pe drumul national DN 10 Buzău - Brasov la jumătatea distantei dintre cele două orase resedinte de judet ( 80 Km.), Siriu este localitatea de unde se poate ataca masivele Podu Calului , Siriu si Monteoru, deasmenea de aici pornind si cel mai scurt traseu spre Vârful Penteleu urmând în prima parte drumul tehnologic al barajului Ciresu - Surduc ( de pe valea râului Bâsca Mare ).

Reprezentativ ptr.localitate:

Barajul Siriu înăltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit între masivul Siriu si masivul Podu Calului din roca, steril si miez din argilă, acesta a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 km., si un volum de 155 milioane mc. apă.Construirea barajului a implicat schimbarea rutei drumului national DN 10 pe linia de contur a lacului Siriu, cu această ocazie construindu-se mai multe viaducte.
1517 (29K) Vedere Viaduct Giurca
Vedere Viaduct Stanca Teharau

Siriu - Viaductul Giurca

Viaductul Giurca are o lungime de 276 m.,cu piloni de 46 m. înaltime (foto stg.), iar viaductul Stânca Tehărău, străpunge stânca versantului cu acelasi nume dând senzatia unui pod suspendat.(foto dr.)
Siriu - Viaductul Stânca Tehărău
     Tocmai scăpate din strâmtoarea Cheilor Buzăului, apele râului sunt obligate la câteva clipe de relaxare, numai atât cât în oglinda lacului de acumulare să se reflecte ceva din măretia Vf. Siriu, ca apoi să urmeze cursul făurit de oameni prin măruntaiele muntelui si să-si consume potentialul învârtind rotorul turbinei centralei electrice Podu Negru.
    Tulburi, albastre sau verzui, apele lacului Siriu încearcă să se pună în concordantă cu peisajele ce le înconjoară, si de fiecare dată nu poti spune că ... nu au reusit !      Fiind constrâns fie să preia din debitul ce se revarsă pe Valea Buzăului sau să intervină prompt în echilibarea sistemului energetic national, Lacul de acumulare Siriu nu-l veti găsi niciodată la acelasi nivel. Asa dar..., alte si alte golfulete apar si dispar, alte si alte peisaje se lasă descoperite.
Peisaje lac Siriu

Manifestări folclorice:
"Cât e Siriul de mare", (denumire dată dupa titlul cântecului de muzică populară al cunoscutului interpret Benone Sinulescu, originar din Siriu) , are loc în prima duminică după Sfânta Maria, pe malul lacului Siriu.
Găsiti pe www.itinerar.ro:     Obiective turistice     Statiuni Balneare
Pensiuni turistice:     Listă anunturi, link-uri     Index alfabetic localităti

www.itinerar.ro     --Cu noi mergi la sigur ! --        Adauga : site, anunt

banner vila 14 Scaune
Pe partea estică a versantului Mălâia la altitudinea de 1420 m., în Muntii Siriu se găseste Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund. Un lac, două nume, două legende Masivul Penteleu cuprins între văile Bâsca Mica si Bâsca Mare este cel mai mare masiv din Muntii Buzăului, având si altitudinea cea mai mare 1772 m. Pensiune turistică, amplasată într-o zonă pitorească, la 5 Km de Barajul Siriu si 2 Km de Cascada Pruncea.
Tel.: 0238520620 0745901449
Lacul Vulturilor Muntii Penteleu Vila 14 Scaune
Anunturi - Adresa Director web, revista presei, anunturi gratuite, articole, forum
Copyright © 2002-- Itinerar.ro - Toate drepturile rezervate -    Termeni legali Obiective turistice din Romania Sus