Obiective turistice din Romania
Carpatii Orientali - Muntii Rarău
The Eastern Carpathians - Rarău Mountains

Descriere          
Muntii Giumalău-Rarău sunt situati pe teritoriul judetului Suceava. Limita nordică a acestora este dată de Pasul Mestecănis, Valea Putnei,Valea Moldovei care îi separă de Obcinele Bucovinei. În sud si vest, valea Bistritei îi delimitează de Muntii Suhardului si Muntii Bistritei, iar în est,sud-est Valea Chiril, Pasul Prislop-Valea Hogea -Valea Gemenea de Muntii Stânisoarei.
Masivul Giumalău se constituie dintr-o culme principală Alunu, Chilia, Stegile, Giumalău cu altitudini ce depăsesc 1600m, atingind altitudinile max. în vârfurile Giumalău 1857m.,Stegile 1750 m. Din aceasta culme principala se desprind radiar spre nord, nord-est culmile Vacaria ,Tinis respectiv Zmarzii, iar spre sud Bobeica avind altitudini între 1200-1500m.
Masivul Gimalău este separat la est de Rarău prin saua Fundul Colbului.

Căi de acces rutier:
-E576 Vatra Dornei-Câmpulung Moldovenesc urmăreste conturul de vest si nord a Muntii Giumalău-Rarău, iar drumul national DN17B conturul sudic.
Deasemenea în afara drumurilor forestiere din zonă mai este drumul care face legatura între Câmpulung Moldovenesc si localitatea Chiril traversând Rarăul în apropierea Vf.Pietrele Doamnei.
În aval de Lacul Rosu întrecându-se în peisaje încep Cheile Bicazului. Turnuri, lapiezuri, alveole încrustate în calcar îti încânta ochii. Obiecte din chihlimbar pe diferite nuante de culori, de la galben transparent pană la negru opac Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha., fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pământ, care antreneză spre suprafată nămol si apă.
Cheile Bicazului Muzeul Chihlimbarului Vulcanii Noroiosi
Copyright © 2002-     Itinerar.ro - Toate drepturile rezervate - Obiective turistice din Romania Sus