Obiective turistice din Romania Carpatii Orientali - Muntii Rarau
The Eastern Carpathians - Rarau Mountains

Descriere          
In aval de Lacul Rosu întrecându-se în peisaje încep Cheile Bicazului. Turnuri, lapiezuri, alveole încrustate în calcar îti încânta ochii. Obiecte din chihlimbar pe diferite nuante de culori, de la galben transparent pană la negru opac Bucovina -cazare, pensiuni turistice -ofertă, preturi Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha., fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pamînt, care antreneza spre suprafata nămol si apă.
      Link-uri    Cheile Bicazului Muzeul Chihlimbarului Itinerar.ro Vulcanii Noroiosi

Muntii Giumalău-Rarău sunt situati pe teritoriul judetului Suceava. Limita nordică a acestora este dată de Pasul Mestecănis, Valea Putnei,Valea Moldovei care ii separă de Obcinele Bucovinei. În sud si vest, valea Bistritei îi delimitează de Muntii Suhardului si Muntii Bistritei, iar in est,sud-est Valea Chiril, Pasul Prislop-Valea Hogea -Valea Gemenea de Muntii Stânisoarei.
Masivul Giumalău se constituie dintr-o culme principala Alunu, Chilia, Stegile, Giumalău cu altitudini ce depasesc 1600m, atingind altitudinile max.in varfurile Giumalău 1857m.,Stegile 1750 m. Din aceasta culme principala se desprind radiar spre nord, nord-est culmile Vacaria ,Tinis respectiv Zmarzii, iar spre sud Bobeica avind altitudini între 1200-1500m.
Masivul Gimalău este separat la est de Rarău prin saua Fundul Colbului.

Căi de acces rutier:
-E576 Vatra Dornei-Campulung Moldovenesc urmăreste conturul de vest si nord a Muntii Giumalău-Rarău, iar drumul national DN17B conturul sudic.
Deasemenea în afara drumurilor forestiere din zonă mai este drumul care face legatura între Câmpulung Moldovenesc si localitatea Chiril traversând Rarăul in apropierea Vf.Pietrele Doamnei.
 
Google


Copyright © 2002-     Itinerar.ro - Toate drepturile rezervate - Obiective turistice din Romania Sus