Obiective turistice din Romania Carpatii Orientali-Obcinele Bucovinei-Bucovina,descriere
The Eastern Carpathians - The Obcinele Bucovinei Mountains, description,


Descriere       Mănăstiri din Bucovina    
  Pensiuni turistice
Bucovina -cazare, pensiuni turistice -ofertă, preturi
In aval de Lacul Rosu întrecându-se în peisaje încep Cheile Bicazului. Turnuri, lapiezuri, alveole încrustate în calcar îti încânta ochii.
Itinerar.ro Cheile Bicazului
Obcinele Bucovinei, constituie partea de nord-est a Carpatilor Orientali fiind delimitate de Podisul Moldovei la est, Valea Bistritei cu afluentul acestia Cârlibaba la vest precum si de cursul superior al Sucevei in nord, Pasul Mestecănis, Valea Putnei-Valea Moldovei în sud.
Alcătuite din trei masive: Obcina Mare, Obcina Feredeului si Obcina Mestecănis cu altitudini ce nu depăsesc 1600 m., despărtite între ele de apele Moldovita respectiv Moldova, Obcinele Bucovinei se remarcă prin culmi domoale împădurite, pajisti verzi, dar si chei săpate în calcare (Cheile Lucavei, Cheile Tătarcei, Cheile Pârâul Calului).


 
Sunt usor accesibile pe drumrile:
- E576 de la Vatra Dornei la Suceava care urmăreste conturul sudic, traversează Pasul Mestecănis si localitaătile Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului,
-DN17A traverseaza Obcina Feredeului prin Pasul Trei Movile( Curmătura Boului) 1040m.si Obcina Mare prin Pasul Ciumarna 1100m., cat si localitătile Vatra Moldovitei si Sucevita.

Oferta cazare
Sucevita
Vatra Moldovitei
Sadova
Campulung Moldovenesc
Pojorita
Vama
Gura Humorului
Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha., fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pământ, care antreneză spre suprafată nămol si apă. Obiecte din chihlimbar pe diferite nuante de culori, de la galben transparent pană la negru opac
Vulcanii Noroiosi Muzeul Chihlimbarului
Copyright © 2002- - Toate drepturile rezervate - Obiective turistice din Romania sus (1K) Sus