Obiective turistice din Romania Carpatii Orientali-Obcinele Bucovinei-Bucovina,descriere
The Eastern Carpathians - The Obcinele Bucovinei Mountains, description,
  Pensiuni turistice
Bucovina -cazare, pensiuni turistice -ofertă, preturi
Obiecte din chihlimbar pe diferite nuante de culori, de la galben transparent pană la negru opac In aval de Lacul Rosu întrecându-se în peisaje încep Cheile Bicazului. Turnuri, lapiezuri, alveole încrustate în calcar îti încânta ochii. Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha., fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pamînt, care antreneza spre suprafata nămol si apă.
Descriere       Mănăstiri din Bucovina     Itinerar.ro Muzeul Chihlimbarului Cheile Bicazului Vulcanii Noroiosi
Obcinele Bucovinei, constituie partea de nord-est a Carpatilor Orientali fiind delimitate de Podisul Moldovei la est, Valea Bistritei cu afluentul acestia Cârlibaba la vest precum si de cursul superior al Sucevei in nord, Pasul Mestecănis, Valea Putnei-Valea Moldovei în sud.
Alcătuite din trei masive: Obcina Mare, Obcina Feredeului si Obcina Mestecănis cu altitudini ce nu depasesc 1600 m., despărtite între ele de apele Moldovita respectiv Moldova, Obcinele Bucovinei se remarca prin culmi domoale împădurite, pajisti verzi, dar si chei săpate in calcare (Cheile Lucavei, Cheile Tătarcei, Cheile Pârâul Calului).

Sunt usor accesibile pe drumrile:
- E576 de la Vatra Dornei la Suceava care urmăreste conturul sudic, traverseaza Pasul Mestecănis si localitatile Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului,
-DN17A traverseaza Obcina Feredeului prin Pasul Trei Movile( Curmătura Boului) 1040m.si Obcina Mare prin Pasul Ciumarna 1100m., cat si localitatile Vatra Moldovitei si Sucevita.

Oferta cazare rezerare online
Sucevita
Vatra Moldovitei
Sadova
Campulung Moldovenesc
Pojorita
Vama
Gura Humorului
 
Copyright © 2002-   Itinerar.ro - Toate drepturile rezervate - Obiective turistice din Romania Sus